Com descarregar totes les fotos de Flickr

SmugMug, el nou propietari de Flickr , plans anunciats recentment, heu limitat els comptes gratuïts a 1000 fotos o vídeos del lloc en lloc del llindar anteriorment utilitzat d’1 Terabyte d’emmagatzematge als servidors de Flickr. La companyia va declarar que el canvi afectaria els comptes existents i nous i que començaria a eliminar fotos i vídeos dels comptes si se supera el límit.

Només quedarien al lloc les 1000 càrregues de fotos o vídeos més recents dels usuaris de comptes gratuïts. Els membres gratuïts tenen fins al 5 de febrer de 2019 la descàrrega de suports de Flickr; això és especialment important per als usuaris que ja no tenen accés a còpies locals de fotos o vídeos penjats.

No tots els usuaris gratuïts de Flickr no es veuen afectats pel canvi. Flickr va assenyalar en l’anunci que al voltant d’un 3% de tots els usuaris gratuïts superava el límit de 1000 mitjans que va recollir l’empresa. Els usuaris afectats tenen un parell d’opcions per resoldre el problema: des d’actualitzar a un compte Pro amb emmagatzematge il·limitat fins a esborrar dades del lloc fins a descarregar una còpia de seguretat de tota la mediateca al sistema local.

flickr backup data

Els usuaris de Flickr poden descarregar totes les fotos i vídeos que han penjat al servei. El procés requereix que els usuaris sol·licitin una còpia de les seves dades al lloc web de Flickr i que descarreguin la còpia al sistema local una vegada que es proporcionin.

La següent part explica com es fa en detall:

  1. Visiteu la pàgina Lloc web de Flickr i inicieu la sessió al vostre compte si ja no teniu la sessió iniciada.
  2. Seleccioneu la icona del perfil a la cantonada superior dreta i Configuració al menú que s'obre. També podeu carregar directament https://www.flickr.com/account per anar directament a la pàgina del compte.
  3. Activa 'Sol·licita les meves dades de Flickr' a la pàgina per sol·licitar una còpia de les teves dades. Flickr remarca que la còpia de seguretat inclou informació que 'Flickr té sobre el vostre compte', incloses les 'preferències del compte, la informació del perfil' i les 'fotos i vídeos'. El text del botó canvia a 'Dades sol·licitades de Flickr' a l'activació.
  4. Flickr us informa per correu electrònic quan la còpia de seguretat estigui a punt.

El processament pot trigar força temps, fins i tot per a comptes amb poques fotos. És probable que molts usuaris gratuïts afectats pel canvi sol·licitin la creació d’un arxiu dels seus suports perquè puguin descarregar-lo al sistema local.

Una de les principals limitacions de l’eina d’exportació de dades de Flickr és que es tracta d’un enfocament total o gens; no hi ha opció de crear un arxiu de totes les imatges en excés o les imatges carregades en un any concret.

La segona opció que teniu és descarregar totes les fotos o vídeos d’àlbums individuals. Flickr limita el nombre d’elements que podeu descarregar d’aquesta manera a 5000 i demana als usuaris que crein diversos àlbums per dividir fotografies i vídeos sobre ells de manera que es puguin descarregar tots.

  1. Seleccioneu Tu> Àlbums al lloc web de Flickr per començar i mostrar tots els àlbums del lloc.
  2. O passeu el ratolí sobre un àlbum i seleccioneu la icona de baixada o obriu un àlbum i seleccioneu la icona de baixada de la pàgina que s'obre.
  3. Flickr mostra un breu avís que us informa que tancarà tots els articles i us enviarà un correu electrònic amb l’enllaç de descàrrega un cop el fitxer estigui preparat. Feu clic a 'Crea un fitxer zip' per continuar.

La creació d’arxius també pot trigar una estona. Heu de repetir els passos de cadascun dels vostres arxius si voleu descarregar-los tots.