Microsoft Store recorda l'historial d'aplicacions dels usuaris locals

Els usuaris de Windows 10 tenen dues opcions quan es tracta de comptes d’usuari d’un sistema que executa el sistema operatiu: poden utilitzar un compte Microsoft o un compte local.

Els dos tipus de compte tenen permisos per accedir a la botiga Microsoft integrada per descarregar aplicacions o jocs des de la botiga; Microsoft ha desbloquejat l’opció a 2016 per a comptes locals. Microsoft registra l’historial d’aplicacions, les aplicacions instal·lades al dispositiu, tant per als tipus de compte d’usuari, però restringeix l’accés i les dades dels comptes locals.

Els usuaris de Windows 10 que utilitzin comptes locals i la botiga de Microsoft notaran que Microsoft recorda les aplicacions instal·lades. Les dades sembla que estan relacionades amb l'ID de maquinari del dispositiu que Microsoft utilitza amb finalitats d'activació; significa: una reinstal·lació del sistema operatiu o formatar el disc dur no té cap impacte en l’historial d’aplicacions, ja que tornarà a estar disponible quan es crein comptes locals al dispositiu.

store app history local account

Per empitjorar, actualment no hi ha opció de suprimir l’historial d’aplicacions de manera que qualsevol pugui cercar tot l’historial d’aplicacions instal·lades i actualitzades al dispositiu. El llistat té els seus usos per als usuaris que reinstal·len el seu dispositiu amb freqüència, ja que facilita la instal·lació de les aplicacions de nou al dispositiu.

Per què és un problema?

Tota la història de les aplicacions descarregades des de la botiga de Microsoft roman al dispositiu si vens el PC o el doneu a algú; això passa fins i tot si formategeu la unitat o reinstal·leu el sistema operatiu Windows.

El problema principal és que actualment no hi ha cap opció per netejar l’historial d’aplicacions per evitar que això passi abans de regalar-lo o vendre’l. És possible que no vulgueu que el nou propietari del dispositiu sàpiga que heu descarregat aplicacions o jocs com Bieber Dentist, Sex Trainer per a banda o Gestor de pressió arterial de la botiga.

Es fa un seguiment de les instal·lacions per a cada compte local que suggereix que Microsoft utilitza dades addicionals i no només l'ID de maquinari per guardar registres.

Microsoft distingeix clarament entre les instal·lacions d'aplicacions vinculades al maquinari d'un dispositiu i les instal·lacions d'aplicacions per comptes de Microsoft.

Notareu que les instal·lacions d’aplicacions dels comptes de Microsoft no es mostren quan obriu l’historial d’aplicacions en iniciar la sessió en un compte local. Els usuaris del compte Microsoft no aconsegueixen la llista d’aplicacions instal·lades per un compte local. Microsoft sembla recordar l’historial d’aplicacions de cada compte local de forma individual. La distinció té sentit tenint en compte que dos usuaris diferents poden utilitzar aquests comptes al dispositiu.

Tot això realment no seria un problema si Microsoft hagués inclòs una opció per eliminar informació personal i les aplicacions instal·lades entrin dins d'aquesta categoria segons el meu parer.

El problema no és realment si utilitzeu l’ordinador i no teniu previst vendre’l o regalar-lo o si feu servir un compte Microsoft per a tota l’activitat de la botiga. Els usuaris locals que utilitzen la botiga han de ser conscients que l’historial d’aplicacions estarà disponible per al nou propietari del dispositiu si el venen o el regalen.

Què podeu fer al respecte?

installed apps

Les dues opcions principals que tenen els usuaris preocupats per la gravació és utilitzar un compte Microsoft per a totes les descàrregues de la botiga o bé no utilitzar-ne la botiga. Una opció per buidar l’historial d’aplicacions per als comptes locals proporcionaria als usuaris opcions per esborrar les dades abans de vendre el dispositiu.

Ara tu : Què us agrada? (via Calent )