Consell de Windows: no substituïu cap fitxer durant la còpia

Si alguna vegada heu copiat centenars o fins i tot milers de fitxers d'una carpeta a una altra amb les dues carpetes que contenen fitxers amb el mateix nom, és possible que us hagueu adonat que falta un botó en transferir aquests fitxers. Windows us demana què voldríeu fer quan hi hagi un fitxer duplicat a la carpeta on feu la còpia.

Aquí teniu l’opció de substituir una o totes fent clic a sí o sí a totes les opcions, no per no substituir el fitxer individual o cancel·lar per aturar la còpia en aquest punt del procés.



L’opció que falta és, per descomptat, seleccionar no a tots, de manera que cap fitxer de la carpeta de destinació no es substitueix pels fitxers que hi copieu. Per tant, si no voleu substituir cap fitxer a la carpeta de destinació pel procés de còpia, heu de fer clic sobre no cada cop que es trobe un duplicat. Imagineu-vos si es troben deu, cinquanta o més d’un centenar de duplicats. Hauríeu de fer clic en tot moment per bloquejar el fitxer nou en substitució de l’antic de la carpeta de destinació.

Probablement ara us preguntareu si hi ha una altra opció, una que facilita molt més el procés al dit desencadenant. I sí, n’hi ha, i ni tan sols requereix que instal·leu cap tipus de programari de tercers al sistema.

copy no to all

A Microsoft li agrada amagar funcions útils a Windows. Per tant, aquest és un altre. Com que no hi ha cap botó 'No a tot' en el procés de còpia, hom suposa que no hi ha cap opció per seleccionar aquesta opció. Resulta que hi ha una opció. Tot el que heu de fer és mantenir premuda la tecla Maj mentre feu clic al núm. Té el mateix efecte que dir No a tot, cosa que significa que el procés de còpia a partir d'aquest moment seleccionarà automàticament cap si es troba un fitxer duplicat al directori de destinació.



Així doncs, la propera vegada que copieu un gran nombre de fitxers a Windows i que rebeu missatges de fitxers duplicats, potser voldreu mantenir premuda la tecla Majúscules abans de seleccionar l’opció 'No copieu ni moveu' del menú de selecció.